26.05.2020 Πρακτική Άσκηση Χειμερινό 2019-2020

Ημερομηνία Δημοσίευσης:
Μαΐου

26.05.2020 Ανακοίνωση σε φοιτητές που ξεκίνησαν την πρακτική τους άσκηση στο χειμερινό εξάμηνο του ακαδ. έτους 2019-2020

Σας ανακοινώνουμε ότι σύμφωνα με την με αριθμ. 8/19-05-2020 (ΘΕΜΑ 13ο: Επανεκκίνηση Πρακτικών Ασκήσεων Χειμερινού Εξαμήνου 2019-20) Απόφαση της Συνέλευσης τους Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μπορείτε να συνεχίσετε την πρακτική σας άσκηση στο φορέα απασχόλησης για τον οποίο είχατε λάβει σχετική έγκριση και η οποία ανεστάλη λόγω των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19,

από την 01-06-2020

υπό την προϋπόθεση ότι ο φορέας δεν τελεί σε προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας που απαιτούνται για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας (σύμφωνα με τις υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 29114/10.4.2020 ΚΥΑ (Β΄1780) και τη με αριθμ. 17312/Δ9. 506 εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι οποίες ορίζουν τα ειδικότερα μέτρα για την προστασία της υγείας και την ασφάλεια σε χώρους εργασίας.

Επισημαίνεται ότι, με ευθύνη των φοιτητών θα γίνει ΑΜΕΣΑ η ενημέρωση του φορέα απασχόλησης για την απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος (μόνο για τους φοιτητές που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση χωρίς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ) για να μπορέσει ο φορέας απασχόλησης να δηλώσει την επανεκκίνηση της πρακτικής σας άσκησης στην πλατφόρμα του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Για τους φοιτητές που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ θα ακολουθήσει, επιπλέον, σχετική ενημέρωση για την επανεκκίνηση της πρακτικής τους άσκησης από το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την οποία θα ορίζονται οι απαραίτητες ενέργειες για την επανεκκίνηση της πρακτικής του άσκησης.

Σας ενημερώνουμε ότι θα πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία με τον Επόπτη Καθηγητής της πρακτικής σας άσκησης και να τον ενημερώσετε σχετικά με την επανεκκίνηση της πρακτικής σας άσκησης. Επιπρόσθετα, οφείλετε να ενημερώνετε τον Επόπτη Καθηγητής της πρακτικής σας άσκησης για την ομαλή εξέλιξή της και την επιτυχή ολοκλήρωσή της. Επισημαίνεται ότι, η υποχρέωση αυτή αφορά και τους φοιτητές των οποίων η πρακτική άσκηση χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ, πέραν των υποχρεώσεων-δηλώσεων που ζητούνται από το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Επισημαίνεται ότι, η αποστολή βεβαιώσεων [υπόδειγμα (1) ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ και (2) ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΦΟΡΕΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ], οι οποίες επισυνάπτονται, γίνεται με ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ (α) αμέσως μετά την υπογραφή τους σε ηλεκτρονική μορφή (pdf) στον Επόπτη Καθηγητή, και (β) μέσω ταχυδρομείου εντός πέντε (5) ημερών από την επανεκκίνηση της πρακτικής άσκησης στη Γραμματεία του Τμήματος Γεωπονίας. Σε περίπτωση αδυναμίας τήρησης των ανωτέρω χρονικών ορίων για την ενημέρωση του Επόπτη Καθηγητή και της Γραμματείας του Τμήματος Γεωπονίας και χωρίς να υπάρχει άλλη ενημέρωση για την αδυναμία αυτή, η πρακτική άσκηση θα θεωρείται ότι δεν επανεκκίνησε. Επισημαίνεται ότι, η υποχρέωση αυτή αφορά και τους φοιτητές των οποίων η πρακτική άσκηση χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ, πέραν των υποχρεώσεων-δηλώσεων που ζητούνται από το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Εκ της Γραμματείας του Τμήματος Γεωπονίας