26.05.2020 Πρακτική Άσκηση Εαρινό 2019-2020

Ημερομηνία Δημοσίευσης:
Μαΐου

26.05.2020 Ανακοίνωση σε φοιτητές που ξεκινούν την πρακτική τους άσκηση στο εαρινό εξάμηνο του ακαδ. έτους 2019-2020

Σας ανακοινώνουμε ότι σύμφωνα με την με αριθμ. 8/19-05-2020 (ΘΕΜΑ 14ο: . Έναρξη Πρακτικών Ασκήσεων Εαρινού Εξαμήνου 2019-20) Απόφαση της Συνέλευσης τους Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μπορείτε να ξεκινήσετε την πρακτική σας άσκηση στο φορέα απασχόλησης για τον οποίο έχετε λάβει σχετική έγκριση, η έναρξη της οποίας ανεστάλη λόγω των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19,

από την 10-06-2020

υπό την προϋπόθεση ότι ο φορέας δεν τελεί σε προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας που απαιτούνται για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας (σύμφωνα με τις υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 29114/10.4.2020 ΚΥΑ (Β΄1780) και τη με αριθμ. 17312/Δ9. 506 εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι οποίες ορίζουν τα ειδικότερα μέτρα για την προστασία της υγείας και την ασφάλεια σε χώρους εργασίας.

Σας αποστέλλουμε τα συνοδευτικά έγγραφα για την ενημέρωση του φορέα απασχόλησης, την Ειδική Σύμβαση για την Πρακτική Άσκηση, τις οδηγίες, Βιβλίο Πρακτικής Άσκησης (με ταχυδρομείο), Υπόδειγμα Βεβαίωσης Φορέα για ολοκλήρωση πρακτικής άσκησης. Οι φοιτητές των οποίων η πρακτική άσκηση χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ θα λάβουν την σχετική Ειδική Σύμβαση για την Πρακτική Άσκηση και λοιπά απαραίτητα έγγραφα από το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Σας γνωρίζουμε ότι λόγω της ανάγκης δήλωσης πρακτικής σας από 1-10-2019 (σύμφωνα με το ν. 3520/19-09-2019 άρθρο 1,2), κάθε εργοδότης υποχρεούται να υποβάλλει ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων [ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ-ΕΦΚΑ] (ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ) στοιχεία των πρακτικώς ασκούμενων στο έντυπο (Ε3.5). Κατά την υποβολή του εντύπου Ε3.5 επισυνάπτεται κατά περίπτωση η σαρωμένη σύμβαση πρακτικής άσκησης μεταξύ του σπουδαστή/φοιτητή, του εκπαιδευτικού ιδρύματος και του νομίμου εκπροσώπου της επιχείρησης στην οποία πραγματοποιείται η πρακτική άσκηση ή η εγκριτική απόφαση πρακτικής άσκησης (άρθρο 4 παρ. 6 του παραπάνω νόμου).

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποστείλετε ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ στη Γραμματεία του Τμήματος Γεωπονίας (Διεύθυνση αποστολής υπογεγραμμένων αντιτύπων της σύμβασης: Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου- Γραμματεία Τμήματος Γεωπονίας - Αντικάλαμος Καλαμάτα Τ.Κ. 24100 - Τηλ. 2721045135 - Email: tg@us.uop.gr) τα τρία (3) αντίτυπα της Ειδικής Σύμβασης με πρωτότυπες υπογραφές από εσάς και τον εκπρόσωπο του φορέα απασχόλησης. Στη συνέχεια, αφού υπογραφούν από τον Πρόεδρο του Τμήματος Γεωπονίας, τα δύο (2) αντίτυπα (ένα για εσάς και ένα για τον φορέα) θα σας επιστραφούν με email (για να μπορέσει άμεσα να τα χρησιμοποιήσει ο εργοδότης στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ») καθώς επίσης και με ταχυδρομείο μαζί με το Βιβλίο Πρακτικής Άσκησης. Επισημαίνεται ότι, η διαδικασία που ακολουθείται για την υπογραφή των συμβάσεων των φοιτητών των οποίων η πρακτική άσκηση χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ είναι διαφορετική και ρυθμίζεται σύμφωνα με αυτά που ορίζονται από το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το οποίο θα ενημερώσει σχετικά.

Σας ενημερώνουμε ότι θα πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία με τον Επόπτη Καθηγητή (δείτε στους σχετικούς πίνακες στις ανακοινώσεις του Τμήματος Γεωπονίας) της πρακτικής σας άσκησης και να τον ενημερώσετε σχετικά με την έναρξη της πρακτικής σας άσκησης. Επιπρόσθετα, οφείλετε να ενημερώνετε τον Επόπτη Καθηγητής της πρακτικής σας άσκησης για την ομαλή εξέλιξή της και την επιτυχή ολοκλήρωσή της Επισημαίνεται ότι, η υποχρέωση αυτή αφορά και τους φοιτητές των οποίων η πρακτική άσκηση χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ, πέραν των υποχρεώσεων-δηλώσεων που ζητούνται από το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Επισημαίνεται ότι, η αποστολή βεβαιώσεων [υπόδειγμα (3) ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ και (4) ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΦΟΡΕΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ], οι οποίες επισυνάπτονται, γίνεται με ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ αμέσως μετά την υπογραφή τους (α) σε ηλεκτρονική μορφή (pdf) στον Επόπτη Καθηγητή, και (β) ταχυδρομικά, εντός πέντε (5) ημερών από την έναρξη της πρακτικής άσκησης, στη Γραμματεία του Τμήματος Γεωπονίας. Σε περίπτωση αδυναμίας τήρησης των ανωτέρω χρονικών ορίων για την ενημέρωση του Επόπτη Καθηγητή και της Γραμματείας του Τμήματος Γεωπονίας και χωρίς να υπάρχει άλλη ενημέρωση για την αδυναμία αυτή, η πρακτική άσκηση θα θεωρείται ότι δεν ξεκίνησε. Επισημαίνεται ότι, η υποχρέωση αυτή αφορά και τους φοιτητές των οποίων η πρακτική άσκηση χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ, πέραν των υποχρεώσεων-δηλώσεων που ζητούνται από το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Εάν αντιμετωπίσετε πρόβλημα για την έναρξη της πρακτικής σας άσκησης στο φορέα απασχόλησης που είχατε αιτηθεί, παρακαλείσθε να ενημερώσετε άμεσα την Γραμματεία του Τμήματος.

Εκ της Γραμματείας του Τμήματος Γεωπονίας